Ποια τρόφιμα δεν πρέπει ποτέ να τα πλένετε πριν τα μαγειρέψετε

Η αλήθεια είναι πως από παιδιά έχουμε μάθει ότι πρέπει να πλένουμε όλα όσα πρόκειται να φάμε. Ακόμη και τα τρόφιμα που είναι να μαγειρευτούν από συνήθεια τα πλένουμε όλα. Ωστόσο, αυτή η συνήθεια σε ορισμένες περιπτώσεις όχι μόνο δεν αποδεικνύεται χρήσιμη, αλλά μπορεί να γίνει ακόμη και βλαβερή για την υγεία σας.

Δείτε, λοιπόν, παρακάτω ποια τρόφιμα και γιατί δεν πρέπει να τα πλένετε πριν το μαγείρεμά τους.

[ads1]

Κοτόπουλο

Τα βακτήρια, με πιο γνωστό τη σαλμονέλα στο φρέσκο κοτόπουλο είναι επικίνδυνα για την υγεία μας. Πολλοί πιστεύουν ότι πλένοντας το κοτόπουλο πριν το μαγείρεμα, βοηθά στο να απομακρυνθούν τα βακτήρια. Ωστόσο, όπως έχει αποδειχθεί, αυτό δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Το αντίθετο θα λέγαμε, αφού το νερό τα βοηθά να εξαπλωθούν, τόσο σε άλλα σημεία του κοτόπουλου, όσο και στα χέρια σας ή στο νεροχύτη. Οι ειδικοί εξηγούν ότι αν το κοτόπουλο έχει βακτήρια, αυτά θα σκοτωθούν κατά το μαγείρεμα. Αν, λοιπόν, το πλένετε, σταματήστε το. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, είναι να το σκουπίσετε με ένα χαρτί κουζίνας και να το βράσετε δύο φορές. Μετά την πρώτη βράση να αλλάξετε το νερό και κατόπιν να συνεχίσετε το μαγείρεμα. Επίσης, αν χρησιμοποιήσετε την ίδια κατσαρόλα, να την πλύνετε μετά το πρώτο βράσιμο.

Κόκκινο κρέας

Ισχύει το ίδιο με το κοτόπουλο. Επιπλέον, όταν πλένετε το κρέας προσθέτετε περισσότερη υγρασία, με αποτέλεσμα κατά το μαγείρεμα, να αλλοιωθεί η γεύση του. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, είναι να το σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας, πριν το μαγειρέψετε.

Μανιτάρια

Δεν χρειάζονται μούλιασμα, ούτε πλύσιμο με άφθονο νερό. Σύμφωνα με κορυφαίους σεφ, επειδή τα μανιτάρια απορροφούν πολύ νερό, χάνουν τη γεύση τους κατά το μαγείρεμα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε, είναι ένα γρήγορο ξέπλυμα και μετά να τα σκουπίσετε καλά με ένα χαρτί κουζίνας. Ή να μην τα πλύνετε καθόλου και απλά να τα σκουπίσετε με μία νωπή πετσέτα.

Ζυμαρικά

Τα ζυμαρικά δεν πρέπει να πλένονται πριν το μαγείρεμα, διότι έτσι χάνεται το άμυλο που περιέχουν. Το ίδιο ισχύει και μετά το μαγείρεμα όπου δεν πρέπει να τα ξεπλένετε κατά το σούρωμα, διότι φεύγει το άμυλο και δεν «κολλάει» η σάλτσα. Εκτός και αν προορίζονται για σαλάτα. Ωστόσο, σε αυτήν την κατηγορία δεν ανήκουν τα σιτηρά, όπως το ρύζι, που πρέπει να πλένονται πάντα πριν τα μαγειρέψετε.

Αυγά

Πολλοί πλένουν τα αυγά που αγοράζουν, πριν τα τοποθετήσουν στο ψυγείο. Αλλά αυτό είναι λάθος. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, αν χρειάζονται οπωσδήποτε καθάρισμα, είναι να τα τρίψετε στα σημεία που δεν είναι καθαρά, με ένα βρεγμένο μαλακό πανί. Αν είναι πολύ βρώμικα, τότε τα ξεπλένετε με ζεστό νερό και τα χρησιμοποιείτε αμέσως.

[ads2]

πηγή

Related Posts

Comments

Stay Connected

25,000,000FansLike
250,000FollowersFollow

Recent Stories

Βήμα-βήμα πώς θα εγγράψετε τους μαθητές στην Eclass.sch.gr και στα ηλεκτρονικά μαθήματα

  Οι περισσότεροι μαθητές και εκπαιδευτικοί,  έχουν κάνει ηδη εγγραφή στο site Eclass.sch.gr  και σειρά έχει η εγγραφή σε μαθήματα. Ο μαθητής κάνει εισαγωγή με τους...

Πρόγραμμα ΕΡΤ2 «Μαθαίνουμε στο σπίτι» 1η έως 3 Απριλίου 2020

Στην υπηρεσία της εκπαίδευσης, μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες των ημερών, μπήκε η ΕΡΤ από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020, με τη δημιουργία ειδικής τηλεοπτικής ζώνης εξ αποστάσεως μαθημάτων. Κάθε πρωί...

Αυτός ο πατέρας δίνει «σάρκα και οστά» στις ζωγραφιές των παιδιών του

Μαγικό πράγμα το διαδίκτυο! Σήμερα είχα την τύχη να πέσω πάνω σε έναν πολύ δημιουργικό μπαμπά! Τι έκανε; Πήρε τις φωτογραφίες των παιδιών του και...

Γκοφρετάκια σοκολάτας με τρία υλικά

Λαχταριστά σοκολατένια γκοφρετάκια-μπουκίτσες, σε 4 βήματα Ποιo παιδί δεν λατρεύει τις γκοφρέτες; Tι λες, πάμε να τα φτιάξουμε;   Υλικά: 250γρ. γκοφρέτες με σοκολάτα ή σκέτες 300γρ. πραλίνα σοκολάτας 250γρ. φουντούκι Διαδικασία: 1.Θρυμματίστε...

Ιδέες για να τρώτε σωστά ενώ δουλεύετε από το σπίτι

Με εύκολη πρόσβαση στην κουζίνα σας, ντουλάπια γεμάτα σνακ και κανέναν άλλο να περιμένει μέχρι τη 13:00 για να φάει το μεσημεριανό του γεύμα,...